Voorstelling team 'Corbeille 17'
Elien Goris - Psychotherapie voor kinderen, jongeren, volwassenen, koppels, groepen
Mijn naam is Elien Goris. Met veel plezier kan ik vertellen dat ik van mijn job een soort levenswerk heb kunnen maken. Het startte allemaal bij mijn studie in de orthopedagogiek (2008). Al snel bouwde ik een waaier aan werkervaringen op met gezinnen binnen diverse centra van de Integrale Jeugdhulp en de kinder- en jeugdpsychiatrie (2008 - 2022).
In mijn dagdagelijkse werk met kinderen, jongeren, volwassenen, koppels, gezinnen,… bleef ik telkens oprecht verwonderd hoe mensen de moed en kracht vonden om een heel kostbaar stuk van hun leven met mij te delen. In het werken met hun levensverhalen waardeerde ik hun openheid. Hieruit haalde ik zelf veel levensenergie en het gaf me de wijsheid om dat wat waardevol en voldoening gevend voor je is ten volle uit het leven te halen. Dit was dan ook mijn grote drijfveer tot verdere verdieping/specialisatie in de boeiende wereld van de psychologie en psychotherapie.
Zonder twijfelen ging ik van start met een vierjarige postgraduaat in de integratieve en humanistische psychologie en psychotherapie (2016 - 2020) en een systeemgerichte specialisatie in koppel- en relatietherapie (2015). Naast een halftijdse tewerkstelling als gezinswerker in een residentieel jeugdzorgcentrum, richtte ik bijgevolg mijn psychologische thuis-praktijk "Ademruimte" op en werkte ik alsookin een multidisciplinair paramedisch centrum (2018). In 2022 besloot ik mezelf voltijds te richten op mijn werkzaamheden binnen Praktijk Ademruimte, met een sterk opgebouwde externe multidisciplinaire paramedische samenwerking.
In 2024 kon ik met veel enthousiasme en trots de paramedische groepspraktijk "Corbeille 17" oprichten. Naast de sterk opgebouwde externe samenwerking met diverse paramedische collega's uit de buurt, merkte ik immers op dat het een grote uitdaging blijft om het grote aantal hulpvragen in te passen binnen het huidige aanbod in de ruime regio in en rond onze gemeente Hulshout. Corbeille 17 is bijgevolg een mooi initiatief dat inspeelt op de actuele lange wachtlijsten voor gezondheid en welzijn.
Tot op de dag van vandaag blijf ik me ook intensief verder specialiseren binnen mijn ruime vakgebied.
Behandelaanbod
Ik heb een aanbod voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen. Een greep uit dit aanbod:
-individuele therapie
-koppel en relatietherapie
-gezinstherapie
-groepstherapie
-speltherapie (peuters, kleuters, lagere school)
-creatieve therapie (jongeren, volwassenen)
-bijzondere affiniteit met verwerking van (vroegkinderlijk/complex) psychotrauma
-lichaamsgerichte (mind-body) therapieën zoals brainspotting, EMDR, hypnose ingezet bij bv. enkelvoudig of complex trauma, reguleren van heftige emoties, psychosomatische en/of fysieke pijnklachten, ...
-samenwerking met (jeugd)rechtbanken, dienst Pleegzorg, integrale jeugdhulp, enzovoort
-perinatale psychologie (problemen/klachten situerend binnen de perinatale periode) en opvoedingsondersteuning: zwangerschap, baby, peuter, kleuter, kind, jongere, ...
Ik werk vanuit een integratief psychotherapeutisch kader:
Binnen de psychologie en psychotherapie zijn er veel standpunten over wat nu dé juiste vorm van therapie is. Nog vaak is het zo dat therapeuten voorstander zijn van één bepaalde visie. Men blijft hier vervolgens strikt aan vasthouden vanuit een sterke overtuiging dat andere therapieën hun beperkingen hebben en/of niet-werkbaar zijn. Als integratief psychotherapeut beschouw ik de overvloed aan zienswijzen net als een rijkdom. Via een uitgebreide studie over de verschillende psychologische en psychotherapeutische invalshoeken, kan de integratief therapeut een uniek traject samenstellen, bestaande uit verschillende therapievormen en zienswijzen die stroming-overschrijdend zijn.
Een meerwaarde is dat de aandacht zo gericht wordt op alle belangrijke aspecten binnen het menselijke functioneren: het emotionele, het gedragsmatige, het contextuele, het cognitieve, het lichamelijke… en er binnen één traject gelijktijdig kan op ingewerkt worden.
Integratieve psychotherapie laat dus een groot aanbod toe, volledig op maat van de persoon. Methodes en technieken uit de verschillende therapievisies (psychodynamisch, cliëntgericht, cognitieve gedragstherapie, existentiële therapie, systeem- en contextuele therapie, oplossingsgerichte therapie, koppeltherapie… enzovoort) worden gecombineerd.
Steffie Van Loon - Psychotherapie voor volwassenen
In het leven komen we allemaal obstakels tegen, groot en klein.
Deze kunnen soms zwaarder aanvoelen dan we aankunnen, waardoor we het spoor bijster raken of in verwarring komen door gevoelens die moeilijk te plaatsen zijn. Op die momenten, wanneer je eigen draagkracht ontoereikend lijkt, kan het helpen om naast de steun van je omgeving, iemand te vinden die je op een persoonlijke manier begeleidt en je helpt om met gepaste zorg en rust door dit proces te gaan.
Als therapeut bied ik je graag een warme, vertrouwelijke plek aan waar jij centraal staat. We nemen samen de tijd om stil te staan bij jouw gedachten, behoeftes en gevoelens. Zonder oordeel onderzoeken we wat voor jou werkt, zodat je weer in balans komt. Als therapeut geloof ik dat obstakels te beschouwen zijn als uitdagingen die ons als mens doen groeien.
In de therapie herstellen we samen de verbinding met jezelf en versterken we je veerkracht. Ik loop als compagnon met je mee, voel met je mee, en help je de stappen te zetten die voor jou goed en passend zijn, zodat je sterker en met meer zelfvertrouwen verder kunt.
Mijn ervaring als therapeut
Na het afronden van mijn bachelorstudie begon ik mijn carrière als maatschappelijk werker in meerdere ziekenhuizen en psychiatrische voorzieningen. Daar werd ik onmiddellijk geconfronteerd met de enorme impact die tegenslagen in het leven kunnen hebben op mensen, zoals jij en ik. Ik zag hoe mensen soms de woorden, de middelen of de steun misten om moeilijke obstakels te overwinnen. Ik heb mensen begeleid in rouwprocessen, bij depressie, angststoornissen, verslavingen, psychoses en andere complexe situaties.
Toch merkte ik dat mijn rol als maatschappelijk werker me beperkte in wat ik mensen kon bieden. Dit leidde tot een verlangen om verder te gaan en mensen op een dieper niveau te ondersteunen. Daarom besloot ik me te specialiseren in de integratieve psychotherapie, specifiek I.V.-therapie (Interactionele Vormgeving). Deze therapievorm beperkt zich niet tot één enkele psychologische stroming, maar kijkt naar de mens in zijn geheel. We vertrekken niet alleen vanuit de directe probleemsituatie, maar nemen ook je familiebanden, je geschiedenis, je omgeving, je relaties, je lichaam, je gevoelens en je denkpatronen mee in het proces. Want ieder mens is uniek, en dat vraagt om een aanpak die op maat bij je past.
Meer informatie daarover kan je hier vinden
Voel je vrij om contact met me op te nemen voor een kennismakingsgesprek. We verkennen samen hoe ik je het best kan ondersteunen en begeleiden.Mijn prioriteit is dat je je veilig en begrepen voelt.
Kom gerust eens praten!
Behandelaanbod
Axelle Boderé - Klinische psychologie voor kinderen, jongeren & jongvolwassenen
Hoi, ik ben Axelle!
In 2024 behaalde ik aan de KU Leuven mijn masterdiploma als klinisch psycholoog, met een specialisatie in kinderen en jongeren (visumnummer: 429185). Het is immers altijd mijn droom geweest om als psycholoog te werken en een luisterend oor te bieden voor diegene die er nood aan hebben.
In mijn begeleiding staat samenwerking centraal. We werken samen vanuit mijn theoretische achtergrond en jouw expertise over je eigen leven. We verkennen samen jouw verhaal en zoeken naar oplossingen die bij jou aansluiten. Daarnaast hecht ik veel waarde aan het creëren van een veilige omgeving, waar vertrouwen en een oordeelvrije houding vooropstaan. Naast gesprekstherapie kunnen we ook creatiever aan de slag.
Behandelaanbod
Tijdens mijn stage bij een Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) heb ik ervaring opgedaan met een breed scala aan problematieken. Daarom kunnen kinderen vanaf 6jaar (1ste leerjaar) bij mij terecht met diverse hulpvragen, zoals:
- Depressieve gevoelens
- Stress en angst
- Ontwikkelingsstoornissen (autisme, ADHD)
- Moeilijkheden op school
- Gedragsmoeilijkheden
- Rouwverwerking
Naast begeleiding kun je bij mij ook terecht voor diagnostische onderzoeken, zoals bv. een intelligentieonderzoek (6-16 jaar).
Karen Verlinden - Psychosociale begeleiding voor kinderen, jongeren, volwassenen, groepen & integratieve kindertherapie
Ik ben Karen Verlinden, psychosociaal begeleider en integratief kindertherapeute (i.o.).
De stage-ervaringen die ik als bachelor in het Sociaal Werk zowel in de vrijwillige als onvrijwillige hulpverlening opdeed, legden voor mij meteen een stevig fundament in mijn leven als hulpverlener. Telkens zette ik een andere pet op en leerde ik werken met kinderen, jongeren en volwassenen die zich in een crisis bevonden, met een beperking kampten, in armoede verkeerden, enz. Met trots kan ik zeggen dat ik nog steeds werkzaam ben op mijn laatste stageplaats, het Centrum Algemeen Welzijnswerk. Hier kruist een grote variatie aan hulpvragen mijn pad en werk ik bijvoorbeeld vaak met mensen in gewelddadige thuissituaties, mensen die depressieve klachten ervaren, zich in een relatiecrisis bevinden of eenzaam zijn. Vaak zijn het erg complexe situaties waar een veelheid aan problemen zich opstapelen en mensen het bos door de bomen niet meer zien. In kortdurende trajecten ga ik met hen op pad en tracht ik deze mensen weer in hun kracht te zetten. Want die kracht is er, altijd! De mooie verbindingen die ik met mensen mag maken, het ervaren van lichtpuntjes in soms erg donkere situaties en het voelen van al die eerlijke emoties maken me vooral dankbaar voor het werk dat ik mag doen. Ik word nog elke dag geraakt door wat mensen op hun levenspad tegenkomen. Bij hen mogen zijn op hun moeilijkste momenten, geeft mij energie en houdt me stevig met beide voeten op de grond.
Ondertussen volgde ik meerdere opleidingen rond rouw en verlies, hartcoherentie en emotieregulatie. Ik startte ook met een integratieve therapieopleiding voor kinderen om zo ook mijn kennis rond deze doelgroep te verdiepen en het aanbod te kunnen vergroten. Met een sterke affiniteit voor rouw en verlies in de meest brede zin van het woord, ondersteun ik zowel volwassenen als kinderen in het overleven van hun verdriet. Of het nu gaat over het verdriet na een overlijden, het verlies van je job, je gezondheid, het leven zoals je het kende omwille van een scheiding,… . Ik nodig je graag uit om op verhaal te komen en de tijd te nemen om stilaan maar zeker weer tot jezelf te komen. Vanuit de overtuiging dat verbinding bevrijdt, organiseer ik ook rouwgroepen. Zo kunnen we samen de weg kwijt zijn en elkaar ondersteunen om stukje bij beetje weer een route uit te stippelen richting toekomst. Ook in de hartcoherentietrajecten voor kinderen wordt duidelijk dat zowel een matroos als een kapitein belangrijk zijn om een woeste zee te kunnen trotseren. Zo help ik ouders en kinderen de krachten te bundelen zodat kinderen op adem kunnen komen in een wereld die veel van hen vraagt. In mijn gereedschapskist zitten verschillende werkvormen zodat elk nieuw verhaal op maat wordt benaderd. Wees welkom!
Behandelaanbod
Aanbod
- Individuele rouw- verliesbegeleiding voor volwassenen
- Groepsaanbod rond rouw- en verlies voor volwassenen
- Individuele rouw- en verliesbegeleiding voor kinderen en jongeren (vanaf 6jaar of 1ste leerjaar)
- Hartcoherentietrajecten voor kinderen (6 tot 12 jaar) met stress- en angstklachten.
- Emotieregulatie voor kinderen en jongeren die willen leren omgaan met heftige emoties(vanaf 6jaar of 1ste leerjaar)
Maroussia Snelders - Loopbaancoaching, autisme coaching, ad(h)d coaching, studie coaching & maatschappelijk werk
Ik studeerde in 2001 af aan de Karel De Grote Hogeschool als bachelor maatschappelijk werk. Ik startte mijn carrière op de dienst patiëntenbegeleiding van het AZ Monica te Deurne. Nadien werkte ik als ambulante begeleidster voor personen met een mentale beperking bij Flegado. Later werd ik diensthoofd van de sociale dienst van VNZ, nog later bij het ACV. Ik ben heel gedreven, eerlijk en een rechtuit persoon. Ik hou van een praktische aanpak en kan mensen coachen en motiveren om in hun kracht te staan. Ik weet wat het is om te herstellen van een burn-out. Door de uitmuntende begeleiding die ik tijdens mijn eigen herstel gekregen heeft, sta ik nu nog sterker als coach.
Behandelaanbod
Ik bied loopbaancoaching aan op maat van de cliënt. Thema’s als burn-out, stress op het werk, perfectionisme, … kunnen allemaal aan bod komen. Tevens wordt er sterk gekeken naar uw eigen waarden en normen, uw krachten en mogelijkheden. Samen met jou ga ik op stap doorheen het traject. Ik sta naast u op momenten dat u het nodig heeft.
Naast loopbaancoaching bied ik ook studiebegeleiding aan en het pure maatschappelijke werk.
Tot slot kunnen kinderen, jongeren en volwassenen ook bij me terecht voor coaching bij ASS-gerelateerde problemen en AD(H)D.
Dorien Dockx - individuele en gezinsgerichte psychosociale begeleiding voor jongeren & jongvolwassenen
Hoi,
ik ben Dorien Dockx en bij mij kan je terecht voor ondersteuning en coaching wanneer het leven je net iets te veel uitdaagt.
Al van jongs af aan voelde ik de drang om voor mensen iets te betekenen. Ik bezit de kracht om naar ieders verhaal te luisteren, zonder oordeel, maar wel met bijzondere aandacht en warmte.
Doorheen mijn opleiding als Bachelor Sociaal werk (2003) verdiepte en verruimde ik mijn skills. Ik volg vandaag nog steeds extra opleidingen, om vooral de mensen waar ik mee werk nog beter te ondersteunen waar mogelijk.
Ondertussen werk ik al 20 jaar in de sector Algemeen Welzijnswerk, met een bijzondere expertise rond jongeren en jongvolwassenen met hun context.
Tijdens mijn loopbaan ontmoette ik veel kinderen, jongeren en volwassenen op moeilijke kruispunten in hun leven. Welke afslag moeten ze nemen? Wat duwt en trekt er allemaal? Wat brengt hen uit evenwicht?
Met een grote portie geduld, vertrouwen en nuchterheid zoek ik samen met jou naar die ingrediënten die nodig zijn om een keuze te maken of terug rust te vinden. We zoeken samen het pad, we nemen hindernissen en gaan soms een stukje terug, om daarna de weg vooruit weer te vinden.
Ga jij met mij mee op stap?
Behandelaanbod
Jongeren vanaf 12 jaar met hun context en jongvolwassenen die moeite ervaren met volgende zaken:
-stress of moeilijkheden op school/ werk
-negatief zelfbeeld
-depressieve gevoelens
-piekeren
-moeilijkheden binnen het gezin
-sociale vaardigheden
-zoektocht naar zichzelf
-toekomstoriëntering
-zelfstandigheid
Heidi Moris - groepsaanbod rond stressmanagement
Ik ben Heidi, afgestudeerd in 2000 als Maatschappelijk Assistent, optie Personeelswerk. Meer dan 20 jaar ervaring heb ik opgedaan binnen verschillende bedrijven, als recruiter of HR-medewerker.
Sinds 2019 ben ik loopbaancoach en ondertussen heb ik verschillende bijscholingen gedaan omtrent stress en burnout. Momenteel werk ik 2 dagen per week als HR Consultant op een bedrijf. De rest van de tijd begeleid ik mensen in hun loopbaan en welzijn. Bovendien help ik ook bedrijven in hun zoektocht naar personeel.
Behandelaanbod
Binnen Corbeille 17 bied ik workshops aan omtrent stressmanagement:
- Wat is stress eigenlijk?
- Wanneer heb je een burn-out?
- Wat zijn de signalen van burn-out?
- Hoe kan je er beter mee omgaan in de toekomst?
De volgende workshop is op dinsdag 19/11/2024 om 19:30 uur